over energie aan zee

Energetische behandeling voor

Als je niet lekker in je vel zit of je energie op is.
Als je je opgejaagd voelt en last hebt van stress.
Als je overprikkelt bent.
Als je er even niet uit komt.
Als je weer jezelf wilt zijn.

Over eaz

Energie aan Zee (EAZ) is een praktijk voor holistische en energetische behandeling.

Energie aan Zee helpt mensen weer bij zichzelf komen.
Wij combineren de helende krachten van de zee met die van de holistische behandeling.
Energie aan zee gelooft in de oerkracht van de mens en de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving. De zee is hier een mooi voorbeeld van. Zeelucht is goed voor je. Door de negatieve ionen van de zilte zeelucht heb je minder last hebt van stress en is daarmee goed voor je gezondheid. Een duik in de zee neemt negatieve gedachten weg en geeft je weer energie.

Wij zien de mens als een geheel van lichaam en geest met een sterk zelfhelend of zelf-genezend vermogen, een eigen natuurlijke geneeskracht. Mensen zijn namelijk heel goed in staat om de eigen mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. Alle levende wezens bestaan uit subtiele onzichtbare energie en solide zichtbare energie en hebben van nature een vitale levenskracht, een natuurlijke neiging naar gezondheid. Deze energie is aanwezig in ieder mens.
Energie is daarmee vaak jouw eigen medicijn.

Energetische behandeling

Energetische behandeling biedt ondersteuning aan iedereen. Het is een zeer veilige therapievorm, waarbij gebruik wordt gemaakt van universele energie, die zich hoofdzakelijk richt op het in balans (terug)brengen van het subtiele menselijke energieveld en het stimuleren van het zelfhelend of genezend vermogen van de mens op alle niveaus. 

Een energetische behandeling is een krachtige werkvorm die jou helpt om diepe blokkades op te lossen en nieuwe inzichten te krijgen. De behandeling werkt zeer ontspannend en zorgt voor stressreductie, pijnvermindering, beter functioneren in het dagelijkse leven, beter slapen en verhoogt het bewustzijn. Ook zorgt het voor transformatie van negatieve denkpatronen/overtuigingen.

balans

Als de balans tussen jouw fysieke gevoel, jouw emoties, gedachten, verlangen, levensovertuiging en sociale omstandigheden wordt verbroken wordt jouw vitale levensenergie verhinderd om goed door jouw lichaam te stromen. Er is dan geen sprake meer van een energetische balans.

Tijdens een energetische behandeling wordt de geblokkeerde energie weer in beweging gebracht zodat de geblokkeerde energie weer vrij kan gaan stromen. De energie zoekt zelf de blokkades in het lichaam op en de plekken waar het nodig is. Het heft blokkades op, haalt overtollige energie weg en voegt energie toe daar waar het nodig is zodat jij weer in jouw kracht komt te staan en weer de regie over jouw eigen leven kan pakken.

 Na de behandeling werkt de therapie ook nog een tijdje door.
Je voelt je niet langer overgeleverd aan anderen, maar draagt zelf actief bij aan je herstel.
Je bent blij met jezelf en straalt dit uit naar de mensen om je heen. Je stopt je emoties niet weg maar uit ze op een gezonde manier zodat ze bijdragen aan je groei.
Een energetische behandeling is niet passief achterover leunen, maar actief meewerken aan je eigen herstel.

oNSTAAN eAz

Energie aan Zee is opgericht door Joost de Haan. Hij is ervan overtuigd dat veel mensen veel beter in hun energie kunnen zitten dan dat nu het geval is. Onze samenleving is teveel gericht op bijzaken, op dingen die er niet echt toe doen. Daardoor ondervinden veel mensen last van onrust, overprikkeling, stress en zijn zij niet in contact met wie zij werkelijk zijn. En dat gaat ten koste van jouw eigen vitale levenskracht. 

Daarom richt energie aan zee zich op het herstellen van de eigen vitale levenskracht, jouw  energetische oerkracht, zodat jij weer gebruik kan maken van jouw eigen zelfhelende vermogen.

Joost de Haan

je bent in goede handen

Mijn eigen reis

Helende handen, beelddenken, niets hebben met godsdiensten of autoriteit, hang naar harmonie en een buitenbeentje. Eigenlijk wist ik mijn hele leven al dat er meer is dan de dingen waar ik dagelijks mee geconfronteerd wordt.

Langzamerhand werd ik mij bewust dat het pad dat ik liep, de koers die ik intuïtief volgde, aan een mooier doel kon bijdragen. Bijzondere ‘toevallige’ ontmoetingen en trainingen later besloot ik, na jaren loondienst, de sprong te wagen en in te zetten op mijn eigen kracht, synchroniciteit en op het loslaten van allerlei verwachtingen.

Sinds dat moment ben ik steeds meer in contact met mijn echte zelf gekomen en kon ik echt autonoom gaan leven. Door goed te luisteren naar signalen kan ik mijn eigen pad volgen met prachtige mensen om mij heen.

Mijn achtergrond

Inzichten die mij door mooie wijze mensen werden – en nog steeds – worden gegeven stellen mij in staat om mijn eigen helende vaardigheden te ontwikkelen. Vooral Boudewijn Leliveld heeft mij door zijn enorme wijsheid en kracht in staat gesteld om effectief te werken met energetische trillingsfrequenties om zo het lichaam en de organen weer in balans te brengen.

Samen met de Japanse onderzoeker Masaru Emoto bracht Boudewijn mij in contact met de andere eigenschappen van water, dat zo bepalend is voor het leven op aarde. Daardoor draait mijn leven steeds weer om water en energie.

Inmiddels heb ik mijn pad verlegd en help ik mensen om hun eigen helende kracht te vinden. Als zoon van een arts die zijn leven gaf aan het helpen van mensen is dat voor mij een grote eer. Ditmaal vanuit een andere invalshoek, waar de heelheid van de mens en de oorzaak van ziektes en ongenoegen centraal staat. In aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Met veel plezier help ik mensen hun eigen energetische kracht te hervinden in hun zoektocht naar een betere versie van zichzelf.

PARTNERS

Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en talenten. Om een breed aanbod van diensten te kunnen aanbieden werkt Energie aan Zee samen met verschillende healers, coaches en begeleiders. Zo is de kans groot dat wij ook op jouw vraag een antwoord hebben. 

REIKI WORKS

Reiki praktijk

Renilde

Bewustzijnscoach

Kiki's World

Natuur- en identiteitscoach

activiteiten

Ook organiseren wij een breed palet aan activiteiten, zoals:

  • Transformatiereis: programma van 16 groepsbijeenkomsten.
  • In je eigen kracht energetische behandeling (individueel)
  • Weekendretraite aan zee.
  • Ééndaagse zeilretraites
  • Strandmeditaties, anti-stress
  • Mannencircels
  • Huiskamergesprekken
  • meer…